VI SMAKER PÅ SHERRY 23.9. 2016 kl 1730

Nyskjerrig – eller som vi på VertsHuset Skarven sier i disse tider; nysherry!

Sherry, som noen kjenner til fra svunne tider, har fått sin ”renaissance” og er nå en ettertraktet drikke på gode barer, les insteder, i de store byer ute i verden. Også nå i Tromsø. Vinen, som kommer fra Andalucia i Sør-Spania, og som i likhet med en del andre vintyper fra bestemte områder i verden, er den eneste som kan bruke benevnelsen. Jfr Champagne. Mange forsøk på etterligninger har vært gjort, men sherry kan bare bli god i dette lille området i verden.

Kort fortalt,er sherry delt inn i følgende typer, uten å utdype dette nærmere;

Fino og Manzanilla

Amontillado

Palo Cortado

Oloroso

Pedro Ximénez

Alle spanske sherryer er laget etter solerametoden, dvs. at ung vin blandes med gammel. Fatene er lagret oppå hverandre, som regel 3 i høyden. Ferdig vin tappes av det nederste fatet, som ettrerfylles fra de mellomste, som igjen etterfylles fra det øverste som til slutt får påfyll av ny vin. «Solera 1827» betyr da at denne prosessen har foregått uavbrutt siden 1827.

Vil du vite mer om sherry, så inviterer VertsHuset Skarven til sherrysmaking fredag 23.september kl 1730 I

Skarvens Kulinariske Teater.

Pris kr 250,00 pp inkludert “tiltygg”

Sjefssmaker og foredragsholder er Marcus Buck