Romjulsmeny

Arctandria Sjømatrestaurant og Biffhuset avvikler ferie fra 22.12.13 til og med 01.01.14. I denne perioden vil man kunne spise seg en god middag i Skarven Kro. Menyen vi kan friste med kan du se lenger ned på siden her.

 

Skarven Kro og Skarven Bar vil være åpne som vanlig i romjula, utenom 25.12, 26.12 og 01.01. 27.12 åpner dørene først for Romjulsjazzen kl. 19.00. De andre dagene åpner kroen kl.11.00 og baren kl. 18.00 (16.30 fredag-lørdag).

 

Arctandria Sjømat restaurant åpner for vanlig drift fra 02.02.2014, og da med Møljebuffet hvis været tillater det. Kjøkkenet på Biffhuset gjennomgår oppussing de første dagene i det nye året, så her åpner det først tidligst 10.01.2014.

 

FORRETTER/STARTERS/VORSPEISEN/

 

TANG OG SKALLDYRSSUPPE 95,00

 Kremet fiskesuppe, server med bade fisk og skalldyr, brød og smør.

FISH SOUP

SILDEANRETNING  115,00

Matjessild, samt to sorter sild i lake/saus, servert med mørkt brød, rømme, og smør.

 

HVITLØKSGRATINERTE REKER MED CHILI  95,00

Like god som den er enkel.  Handpillede reker freses i chilli & hvitløk – serveres med skarvenbrød.  Godt – smakfullt, og i tillegg får du alle de gode tingene fra sjømat og hvitløk !  Sånn er det med den saken.  Sikkert sundt også! GARLIC SHRIMPS

HOVEDRETTER

MAIN COURSE /HAUPTGERICHTE

KVEITE – PARMESANGRATINERT  315,00

Kveita stekes lett – gratineres med revet parmesan, serveres med smørdampet brokkoli, purreløk og potet.

HALIBUT

 

GRILLET TØRRFISK 315,00

Vi bruker tørket rotskjær/råskjær av torsk, da den ikke får like markant modningssmak og aroma som rundfisk. Tørrfisken grilles den med hvitløksmør  – og serverer den med ristet bacon, og stuete gulrøtter.  Kokte poteter.

GRILLED STOCKFISH

A speciality from Skarven – served with stewed carrots and bacon. Delicious – and tasteful

 

REINSDYR ARCTANDRIA  325,00

Mørbrad  stekes,  og serveres nå med ovnsbakte rotgrønnsaker, viltsaus, løk og tyttebærkompott, pastinakk-krem og fløtebakte poteter.

ARCTIC REINDEER

Together with vegetables, mountain cranberry and onion, game sauce and potatoes.

ENTRECOTE AV STORFE (300 gr )  250,00

servert med mais, ristet sopp og stekt tomat,  potet- og sausvalg.

RIBEYE

INDREFILET AV STORFE (200 GR)   275,00

servert med mais, ristet sopp og stekt tomat,  potet- og sausvalg.

TENDERLOIN

KJERIBS 145,00

Ca 800 gr sprøstekt ribbe med grillsaus, servert med ovnsbakte grønnsaker og poteter, saus.

RIBS OF GOAT( KID)

Velg mellom følgende poteter til entrecote, indrefilet og kjeribs;

Friterte poteter, Kokte poteter, Fløtebakt potet, Bakt potet

 Velg en av følgende sauser:  Soppsaus, Peppersaus, Bearnaisesaus

STEKEGRAD; RÅ – MEDIUM – GODT STEKT

VEGETAR 

FERSK PASTA  225,00

med tomatsaus og grønnsaker.

 

DESSERT

CRÈME BRULEE MED BÆRKOMPOTT  95,00

Brent krem – skal det visstnok bety – rett oversatt – og er en nydelig pudding, servert med bærkompott  – og brent av med sukker.

CRÈME BRULEE WITH BERRIES

 

SKARVENS  OSTEKAKE  85, 00

I ny drakt. Nå med et lite lag gode epler på bunnen. Nå også ”god på bunnen”. Denne ostekaken lages i 3 vendinger. Først bunnen – som stekes. Så legges eplene – før ostemassen legges på – og stekes på nytt. Til slutt toppes den med rømme – og inn i oven igjen.  Ikke rart den er god. Servers lett lunet – med syltede epler.

CHEESE CAKE WITH APPLE

 

KJELOST  (KALVEDANS) 125,00 

 Dette er en helt annen dans. Laget på ekte råmelk –  den første melken kua gir etter kalving. Et ekte naturprodukt!  Kjelosten er tilsmakt med litt vanilje og sukker. Resten av smakstilsetningen gjør du selv, og kan velge mellom følgende;

kanel-sukker og melk, karamellsaus eller rødsaus!

God som dessert – og god for helsa!  Husk å levere inn resepten.

FIRST MILK PORRIDGE (PUDDING)

Made of the first milk after delivery. Hard to get – and forget!

  

BJØRNETJENESTE 95,00

Denne kommer man ikke forbi – i disse bjørentider. Varme bjørnebær fra verdens nordligste bjørneoppdrett – tilsettes egglikør, krem og mandelstrø – og serveres vanligvis med vaniljeis.

BLACKBERRY SENSATION

Heat berries added egg-liqueur and vanilla ice-cream. Blackberries are in Norway named bearberries. Since we get so much berries out of just one normal sized polar bear, of course ..

 

LITEN ISDESSERT

60,00

Velg to iskuler fra vårt utvalg av iskrem – som er;

choco chips, maple walnut,  Pistasje, Royal God Gammeldags Vanilje,  Sitronsorbet,  eller Lollipop

Ice cream – small

  

STØRRE ISDESSERT

70,00

3 – tre kuler fra vårt utvalg av iskrem

Ice cream medium

 

STØRST ISDESSERT

115,00

5 – fem kuler – vanilje is, en haug med pisket krem

varm sjokoladesaus, hakkede nøtter, sprø kjeks

Ice cream large