Modenfisk i september

Selv om vi på Vertshuset Skarven er glad i modenfisk hele året, er september blitt tiden vi virkelig slår oss løs med modenfisk. I år kan vi friste med buffet fra tirsdag til fredag, mens det serveres en egen modenfisk meny på lørdag og mandager. Dette finner man selvfølgelig i Arctandria Sjømatrestaurant.

 

Første dagen med buffet vil være tirsdag 09.09.2014 og siste dagen blir fredag 26.09.2014, fra klokken 16.30 til 22.00. På lørdagene og mandagene i denne perioden vil Modenfiskmenyen være tilgjengelig. Bestilling gjøres som vanlig på via linken til høyre på siden eller på telefon 776 00 720.

 

Modenfisk er fisk som har gjennomgått en modningsprosess over lengre eller kortere tid, og på buffeten vil du finne følgende retter

 

SkarvenSMAKannKalde retter/Cold dish 

Klippfiskterte / Bacalao tart

Speket uer “Spikkauar” / Salted redfish

Gravet ørret med dill/ Fermented/Marinated trout with dill

Kaldrøkt ørret / Smoked trout

Rakfisk / Fermented char

Klippfisksalat / Bacalaosalad

 

Varme retter/Hot dish 

Tomatisert tørrfisksuppe/ Stockfish soup

Brandade

Klippfisk blandet med potetmos tilsatt hvitløk

Bacalao mixed with mashed potatoes and garlic

Bacalao

Tørrfisk Vincentina/ Stockfish Vincentina

Tørrfiskgryte kokt i melk og fløte tilsatt mel, parmesanost og krydder

Stockfish prepared in creamy milk, added parma chees

Innbakt boknafisk/Half dries Cod

Tapenade og bacon/ Tapenade and bacon

Saltfisk/Salted Cod

Dampet, server med paprikasaus

Grillet Tørrfisk / Grilled Stockfish

Dampet Boknafisk/ Poached half dried Cod

Rødsei/Gammelsei/ Coaldfish, salted and stored for one year – at least

Bolinhos/ Fried balls of Bacalao and mashed potatoes

 

Tilbehør/ Garnish

Salat, rømme, sennepsdressing, gulrotstuing, bacon & baconfett, poteter, brød & smør

Sald, sour cream, mustard dressing, stewed carrot, bacon, potatoes, bread and butter

 

Mandag og lørdag vil det ikke være buffet, men følgende meny vil være tilgjengelig for bestilling i Arctandria Sjømatrestaurant:

Apetizer

Mantecato (tørrfiskkrem) på tørrfiskskinn

Forrett

Smakebiter

Rakfisk med pepperrotkrem, Matjessild, Gravet laks, Klippfiskterte,

Tørrfisksuppe i kopp

Hovedrett

Tørrfisk Vincentina

Potet og soppmuffins

Innbakt Boknafisk

Gulrotmousse – baconfett

Dessert

Bærsalat av høstens bærplukk med syrlig krem

 

Tagger:, , , , , , , ,