MODENFISKBUFFET I ARCTANDRIA TIRSDAG TIL FREDAG UKE 37 OG 38/SEPTEMBER

I uke 37 og 38, tirsdag til fredag de nevnte uker (12.13.14.15. og 19.20.21.22. spetember) står moden fisk i fokus på VertsHuset Skarven, og spesielt i Arctandria SjømatRestaurant.  Moden fisk er et begrep VertsHuset Skarven laserte for en del år siden, og som er et fellesbegrev for all fisk som vi serverer og som har gjennomgått en modningsprosess.  Det gjelder både salt- og ferskvannsfisk, og dekker saltet, røkt, tørket, boknet, gravet, raket, syltet, og lutet fisk, selv om lutfisk ikke står på menyen før 1.oktober.

I Arctandria dekker vi opp en buffet med moden fisk i en rekke varianter;

Klippfiskterte / Bacalao tart

Speket uer “Spikkauar” / Salted redfish

Gravet ørret med dill/ Fermented/Marinated trout with dill

Kaldrøkt ørret / Smoked trout

Rakfisk / Fermented char

Klippfisksalat / Bacalaosalad

 

Varme retter/Hot dish

 Tomatisert tørrfisksuppe/ Stockfish soup

Brandade

Klippfisk blandet med potetmos tilsatt hvitløk

Bacalao mixed with mashed potatoes and garlic

Bacalao

Tørrfisk Vincentina/ Stockfish Vincentina

Tørrfiskgryte kokt i melk og fløte tilsatt mel, parmesanost og krydder

Stockfish prepared in creamy milk, added parma chees

Innbakt boknafisk/Half dries Cod

Tapenade og bacon/ Tapenade and bacon

Saltfisk/Salted Cod

Dampet, server med paprikasaus

Grillet Tørrfisk / Grilled Stockfish

Dampet Boknafisk/ Poached half dried CodRødsei/Gammelsei/ Coaldfish, salted and stored for one year – at least

Bolinhos/ Fried balls of Bacalao and mashed potatoes

Pris; kr 595,00 inkl en søt avslutning