Årets Mølje er kommet!

arctandria

Nytt år gir virkelig anledning til å holde nyttårsforsett. Det ser vi blant annet på de lange køene på helsestudioene.  Etter julen tenker nok mange at det skulle gått an bytte det høye kaloriinntaket.  I Nord-Norge har vi på en måte muligheten til det, med å spise mye torsk nå når den er lett tilgjengelig i farvannene våre.

 

file_1354092739_large

Nordaustarktisk torsk, bedre kjent som skrei, kommer inn mot kysten i Finnmark og vandrer langs hele den Nord-Norske kysten får å nå gytefeltene. Spesielt Lofoten og Vesterålen har stort innsig av kåt skrei. Men noe av skreien blir stoppet på yttersida her og havner på møljebuffeten i Arctandria Sjømatrestaurant.

 

Som vanlig med mølje skal mest mulig av torsken tilberedes og serveres. Rognen blir kokt og serveres som tilbehør. Leveren kokes med laurbærblad og pepper.  Tungen og kjakene kuttes av, paneres og stekes. Selve fiskesidene dampes og serveres så fresk at den flaker seg på tallerken. Av beina lages det en kremet fiskesuppe. Ved siden av finner du også flatbrød, poteter og gulerøtter.

Skrei_teaser_box_narrow

Alt dette serveres mandag til lørdag, fra kl. 16.00 på buffeten i Arctandria Sjømatrestaurant. Selv om det er buffet tilberedes fisken etter hvert som det bestilles. Møljen er best fersk, så det er bedre at du venter på torsken enn at den venter på deg. Prisen for buffet som inkludere alt det nevnte er kr. 480,-

 

Ferske leveranser er en selvfølge for å kunne tilby fersk mølje, og vi får derfor levert torsk jevnlig. Så vi alle vet kan været bli hardt.  Så hvis ikke fiskerne har kommet seg ut og tilbake har vi dessverre ikke anledning for å servere møljebuffet.

Godtbrukttorsk

Da er det bare å skjerpe appetitten og håpe på godt vær.

Tagger:, , , , , , ,